Agenda i convocatòries

You don't have Javascript enabled. Hover for more information! But don't worry: you can still use this web site! You have two options:
  • enable Javascript in your browser and then refresh this page, for a much enhanced experience.
  • click the Update button every time you want to update the selection.

Notícies


11/08/2011 - 00:00

El Casal Infantil de la Mina renova el seu projecte educatiu coincidint amb el seu 30è aniversari


El Casal Infantil de la Mina ha tancat el curs 2010-2011, any en què han celebrat el 30è aniversari de l’entitat al barri. Durant aquest curs, s'ha realitzat una profunda renovació de l’estructura, organització i metodologia del seu projecte educatiu. Els objectius principals han estat la implicació de les famílies en la formació i el creixement dels seus infants en el temps de lleure, i la cohesió dels grups d’infants i monitors. El casal d’estiu, que va acabar el 27 de juliol, va culminar la tasca de tot un curs durant el qual, a través del joc i les activitats lúdiques programades, es va treballar l’educació en valors i el creixement personal de cada infant.

El projecte va començar el passat setembre amb una reordenació del funcionament general i l’establiment d’una nova dinàmica interna. Es van aplicar les ràtios establertes per cada grup d’edat, es va fixar el procediment d’inscripcions i quotes, i es va demanar el compromís familiar per garantir l'assistència regular i obligatòria de cada nen i nena, condició necessària per garantir la plaça. D’aquesta manera s’iniciava una relació molt més estreta amb els pares i mares a través d’entrevistes personalitzades i el contacte telefònic quan es detectaven casos d’absentisme. La regularització dels pagaments també ha contribuït a clarificar la necessària relació entre els drets i deures que s’adquireixen en el moment de l’inscripció.

També s'han fixat els centres d'interès, que aquest any han estat els Pirates pels petits, Àfrica pels mitjans, i l’Esport pels grans. Entorn a aquests centres, s’ha treballat l’educació en valors. Els infants, amb l’ajuda dels seus monitors, han aprés a actuar amb respecte i responsabilitat mentre juguen, i a descobrir la solidaritat a través una activitat. També han entés que l’esforç, l’amistat, i la igualtat entre nois i noies són valors positius i necessaris per a una societat més justa.


Etiquetes: ,
Ajuda'ns a millorar
Assessories per a joves Borsa jove ofertes de treball Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Sóc estudiant i vull treballar aquest Nadal Garantia Juvenil Mapa Jove