Agenda i convocatòries

You don't have Javascript enabled. Hover for more information! But don't worry: you can still use this web site! You have two options:
  • enable Javascript in your browser and then refresh this page, for a much enhanced experience.
  • click the Update button every time you want to update the selection.

Notícies


03/08/2011 - 23:00

Deu consells per vendre la teva casa


La compravenda d'habitatges ha baixat un 30,4% el primer trimestre de 2011 respecte al mateix període de l'any anterior, segons el Ministeri de Foment. Una dada rellevant d'aquesta estadística és que les compravendes de cases de segona mà han incrementat el seu pes respecte a les d'habitatges d'obra nova i representen ja un 64,8% del total. Per això, en posar en venda una casa, s'han de tenir en compte certs consells per arribar amb més facilitat al potencial comprador. Entre d'altres, que l'habitatge mostri el millor aspecte possible o estar obert a negociar el preu de l'immoble.

El preu de mercat és el mateix que el comprador està disposat a pagar.

1. Ajustar el preu a la realitat: el primer que s'ha de tenir en compte quan es posa una casa en venda, per no desmoralitzar, és que els preus han baixat i que es triga més a vendre. L'interval de temps des que es col.loca el cartell de "es ven" fins que es tanca l'operació de compravenda a la notaria ha augmentat. A més, els anys del boom immobiliari ja van passar i cal tenir clar que el preu de mercat és el que el comprador està disposat a pagar. En fixar el preu de venda, cal ajustar-lo a la realitat.

2. Preu acord a la seva zona: per tenir un punt de referència, és important investigar a quin preu s'han venut immobles de característiques similars a la mateixa zona. Pot ser interessant deixar-se assessorar per un professional immobiliari, que coneix el preu del metre quadrat a cada zona.
Sembla obvi que, entre dos habitatges del mateix preu, tipologia i situació, el comprador sempre escollirà la millor presentada.

3. Arreglar tot el que estigui defectuós: cal fer una llista amb tot el espatllat, gastat o defectuós per arreglar-ho. És convenient reparar les cisternes i aixetes que degoten. Cal tapar totes les esquerdes, esgarrapades i forats que hi hagi en parets, portes i sostres.
Si el comprador descobreix errors, problemes o objectes que funcionen malament, es pot preguntar què més coses hi ha defectuoses a l'immoble. En rebre visites de possibles compradors, cal procurar que l'habitatge estigui en les millors condicions. El comprador d'una casa que necessita reformes sovint descompta del preu final l'import de les reparacions, per l'inconvenient que aquests arranjaments originen. Si el venedor no realitza aquestes reparacions, limita el nombre de possibles compradors que es puguin sentir atrets per l'habitatge.

4. Netejar i ordenar la casa: tenir tot en ordre és essencial i, si l'immoble ho necessita, cal donar-li una mà de pintura (un rentat de cara) amb colors neutres, clars i suaus, que agraden a un major nombre de persones. Encara que la majoria dels compradors prefierepintar i decorar la casa al seu gust, o fins i tot canviar la distribució interior, és cert que el comprador s'aprecia una casa acabada pintada, perquè dóna una major sensació d'higiene. A més, l'habitatge ha d'estar ben ventilada i ha de fer bona olor. S'han de potenciar les virtuts de la casa. Si té llum natural i una bona orientació, si és un habitatge sense sorolls, exterior, etc., S'ha de fer notar. Per contra, s'ha d'intentar defugir els defectes.

5. Gran difusió: s'ha de difondre l'anunci de venda de la casa en tots els mitjans possibles. Els diaris de barri gratuïts i els portals immobiliaris d'Internet són bones plataformes per anunciar l'immoble.
No obstant això, cal ser curosos i posar el mateix preu en tots els suports on s'ha inserit l'anunci, amb independència de qui gestioni (particular o agència) la venda de la casa.

6. Posar anuncis atractius: cal incloure fotografies, i fins i tot vídeos, ja que són recursos que fan que l'anunci rebi més visites en els portals immobiliaris d'Internet.
Convé fer bastants fotos de l'interior de l'habitatge amb mobles. Un espai moblat i decorat sempre ofereix una impressió més càlida i acollidora, una habitació amb estris dóna una millor idea de la grandària que una altra buida. De vegades, les habitacions "nues" donen la sensació de ser més petites. No obstant això, no cal posar massa objectes que impedeixin el pas.

7. Programar visites sense ningú a casa: és més fàcil vendre un immoble desocupat que un habitat. Quan es posa a la venda un habitatge, cal compatibilitzar la vida familiar quotidiana amb les visites a la casa. El comprador se sent més cohibit en obrir armaris, mobles del bany o armaris de rebost perquè té la sensació de ficar-se en la vida privada d'uns desconeguts.
Quan es programa la visita d'un potencial comprador, convé que hi hagi poca gent a la casa. Si és possible, cal dur a lasmascotas de l'habitatge per evitar aldarulls i molèsties. Tampoc és convenient que hi hagi molts nens a l'immoble.

8. Venda directa: si l'habitatge està habitada, és millor que la posi en venda el propietari de delegar en una agència. Quan es contracta una agència immobiliària, cal acordar entre client i propietari els dies i horaris de visita.
No convé signar amb l'agència la venda "en exclusiva" de l'immoble. Aquest tipus de contracte implica que l'agència serà l'única autoritzada per vendre la casa. En temps de crisi, és preferible tenir un gran nombre de venedors.

9. Mostra tranquil.litat: no cal mostrar-se ansiós per vendre la casa davant les visites. Tampoc convé perdre els nervis o exagerar els aspectes positius de l'habitatge.
Si hi ha un possible comprador, interessat de debò, no s'ha de ser inflexible en el preu que es va estipular. És convenient estar obert a negociar el preu de l'immoble. Cal valorar si convé més baixar el preu i vendre, o esperar més.

10. Prendre mesures de precaució: cal prestar atenció als lladres que puguin fer-se passar per compradors per indagar si val la pena robar a l'habitatge. És preferible que el propietari estigui present sempre que es concreti una visita, tant si ho fa a través d'agència, com si és de forma particular.
Si la casa està deshabitada, és millor buidar de quadres, antiguitats o altres objectes de valor. A més, cal tancar bé portes i finestres per no patir la irrupció en l'habitatge de "okupes".

Més informació: www.barcelonesjove.net

Ajuda'ns a millorar
Assessories per a joves Borsa jove ofertes de treball Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Garantia Juvenil Mapa Jove