Agenda i convocatòries

You don't have Javascript enabled. Hover for more information! But don't worry: you can still use this web site! You have two options:
  • enable Javascript in your browser and then refresh this page, for a much enhanced experience.
  • click the Update button every time you want to update the selection.

Notícies


08/06/2015 - 14:32

Demà comencen les Proves d'Accés a la Universitat


Demà és un dia molt important per més de 32.000 estudiants a Catalunya, comencen les proves d'accés a la universitat (PAU). 25.907 estudiants de batxillerat es presenten a les PAU i 3.086 estudiants de cicles formatius de grau superior s'examinaran en la fase específica.

Les proves d’accés a la universitat (PAU) tindran lloc, en horari de matí i tarda els pròxims dies 9, 10 i 11 de juny. Les PAU es divideixen en dues fases: la fase general, que és obligatòria i consta d’un total de cinc exàmens, i la fase específica, que és voluntària per a tots els perfils d’estudiants.

En la fase general, els alumnes s'examinen de 4 matèries comunes (Llengua catalana i literatura, Llengua castellana i literatura, Llengua estrangera, Història o Història de la filosofia) i una matèria de modalitat. Els alumnes que obtinguin un 5 de mitjana entre la nota de batxillerat (que té un valor del 60%) i la qualificació obtinguda en la fase general de les PAU (amb un valor del 40%, si la qualificació d’aquesta fase general és com a mínim de 4), hauran superat les PAU i, per tant, tindran nota d’accés a la universitat. La validesa d’aquesta qualificació és indefinida.

En la fase específica, que poden fer tant els alumnes de batxillerat com els procedents de Cicle Formatius de Grau Superior, els alumnes poden examinar-se de fins a tres matèries de modalitat. Amb les dues millors qualificacions, un cop ponderades, obtingudes en matèries vinculades als estudis que es vulguin cursar, es calcula la nota d’admissió que pot arribar fins als 14 punts. Les notes obtingudes en les matèries examinades com a fase específica caduquen als dos anys.   

Enguany el tribunal únic per a tot Catalunya, ubicat a Barcelona, examinarà l’alumnat que en el batxillerat ha seguit un pla individualitzat vinculat al trastorn d’aprenentatge de dislèxia. 

Per segon any, coincidint amb les PAU, 838 alumnes procedents de matrícula lliure (batxillerat anterior a 2015) i de cicles formatius de grau superior realitzaran la prova d’aptitud personal (una prova de Llengua catalana i una prova de Llengua castellana) per accedir als graus en Educació infantil i primària. L’alumnat que s’examina de Fase general de les PAU pot complir el requisit d’aquesta prova d’aptitud personal (PAP) amb les corresponents matèries de Llengua i literatura catalana i de Llengua i literatura castellana de les PAU.

Els horaris dels exàmens de les PAU són els següents:

Dimarts, dia 9
9.00-10.30
Llengua castellana i literatura
11.00-12.30
Llengua catalana i literatura
13.00-14.30
Anàlisi musical
Economia de l’empresa
Química
14.30-15.30
     DESCANS
15.30-17.00
Literatura castellana
Dibuix tècnic

Dimecres, dia 10
8.30-10.00
Història o Història de la filosofia
10.30-12.00
Llengua estrangera
12.30-14.00
Ciències de la terra i del medi ambient
Disseny
Matemàtiques aplicades a les ciències socials
14.00-15.00
     DESCANS
15.00-16.30
Electrotècnia
Història de l’art

Dijous, dia 11
8.30-10.00
Geografia
Física
10.30-12.00
Dibuix artístic
Llatí
Matemàtiques
12.30-14.00
Biologia
Cultura audiovisual
Grec
14.00-15.00
     DESCANS
15.00-16.30
Literatura catalana
Tecnologia industrial

Els estudiants podran consultar el resultat de les proves a partir del dia 26 de juny per internet al portal https://accesnet.gencat.cat. Per primera vegada, en el moment de la consulta dels resultats podran descarregar-se el document personal acreditatiu de les seves qualificacions dotat amb un codi segur de verificació.

Tots aquells estudiants que obtinguin una qualificació igual o superior a 9 punts en la fase general de les PAU rebran una distinció de la Generalitat de Catalunya.


Etiquetes: , ,
Ajuda'ns a millorar
Assessories per a joves Borsa jove ofertes de treball Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Sóc estudiant i vull treballar aquest Nadal Garantia Juvenil Mapa Jove