Agenda i convocatòries

You don't have Javascript enabled. Hover for more information! But don't worry: you can still use this web site! You have two options:
 • enable Javascript in your browser and then refresh this page, for a much enhanced experience.
 • click the Update button every time you want to update the selection.

Notícies


14/05/2013 - 11:43

Del 13 al 24 de maig 2013 | Preinscripció als ensenyaments de Batxillerat curs 2013-14


 

Els ensenyaments de batxillerat es cursen, generalment, entre els 16 i els 18 anys, però s'hi pot accedir a qualsevol edat, sempre que s'hagi obtingut el graduat en educació secundària.

Han de presentar la sol·licitud de preinscripció les persones que volen ser admeses per primera vegada en un centre públic. També l'han de presentar les persones que volen accedir al batxillerat de la modalitat d'arts i les que cursen o han cursat un cicle formatiu i volen accedir al batxillerat de qualsevol modalitat encara que s'imparteixi en el centre o l'aula on estan matriculades.

Amb el títol de batxiller o batxillera es pot accedir:

 • a la universitat (un cop aprovades les proves d'accés),
 • a un cicle formatiu de grau superior de formació professional específica o d'arts plàstiques i disseny (si hi ha més demanda que oferta, per accedir a determinats cicles té prioritat l'alumnat que ha cursat una modalitat de batxillerat determinada),
 • a un cicle formatiu de grau superir d’ensenyaments esportius, si es tenen els requisits d’accés (si hi ha més demanda que oferta, per accedir a determinats cicles té prioritat l'alumnat que ha cursat una modalitat de batxillerat determinada),
 • als ensenyaments superiors artístics (un cop superada una prova específica d'accés) i
 • al món laboral

 

Per fer la preinscripció cal

 • conèixer el calendari de tot el procés,
 • consultar els centres,
 • conèixer i reunir la documentació i els criteris de prioritat amb què s'ordenen les sol·licituds,
 • presentar la sol·licitud i la documentació,
 • consultar els resultats de la preinscripció quan es publiquen les llistes provisionals i quan es publiquen les llistes definitives, després del període per presentar reclamacions,
 • consultar el centre assignat i
 • fer la matrícula.

 

Preinscripció i matrícula: a qui s’adreça?

La preinscripció és el tràmit que cal fer per poder accedir a un centre sufragat amb fons públics. Els alumnes admesos han de formalitzar la matrícula en les dates establertes al calendari.

A qui va dirigit? Als alumnes que tenen el títol de graduat en educació secundària i volen ser admesos per primera vegada en un centre sufragat amb fons públics per cursar-hi el batxillerat; aquest ensenyaments es cursen, generalment, entre els 16 i els 18 anys.

 

Consulta els centres educatius on pots fer batxillerat

En el mapa de la preinscripció podeu consultar la informació sobre els centres que participen en la preinscripció: situació geogràfica, codi de centre, adreça, telèfon, ensenyaments i grups de cadascun i, si és el cas, l'adscripció entre centres.

Si voleu consultar el llistat de centres, feu clic aquí.

 

Batxillerat nocturn: funciona igual?

L'ensenyament nocturn de batxillerat s'adreça fonamentalment a persones que per causa de l'activitat laboral o per altres circumstàncies encaixen millor en una oferta horària diferent de la del règim diürn.

Les matèries que ha de cursar l'alumnat són les mateixes que per al règim presencial diürn, llevat de l'educació física. Les matèries s'organitzen en tres blocs que l'alumnat, de forma general, ha de cursar al llarg de tres cursos. En ensenyaments de batxillerat nocturn no regeixen les normes de pas de curs del règim diürn: només cal repetir les matèries no superades. L'alumnat pot estar matriculat de batxillerat nocturn un màxim de sis cursos acadèmics. Per a aquest còmput, cal tenir en compte els cursos en què s'ha estat matriculat de batxillerat en règim diürn.

Requisits:
 • Tenir 18 anys o més, o bé
 • Tenir una edat compresa entre els 16 i els 18 anys i acreditar, per motius laborals o altres que a criteri del Consell Escolar ho justifiquin, la impossibilitat de seguir estudis en règim diürn.

Consulta el llistat de centres on es realitza el Batxillerat Nocturn

 


Etiquetes: , , , , ,
Ajuda'ns a millorar
20 anys del Barcelonès Jove Borsa jove ofertes de treball Assessories per a joves Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Garantia Juvenil Mapa Jove