Agenda i convocatòries

You don't have Javascript enabled. Hover for more information! But don't worry: you can still use this web site! You have two options:
 • enable Javascript in your browser and then refresh this page, for a much enhanced experience.
 • click the Update button every time you want to update the selection.

Notícies


14/05/2013 - 12:27

Del 13 al 24 de maig 2013 | Preinscripció als Cicles Formatius de Grau Mitjà Curs 2013-14


 

Per accedir a un cicle formatiu de formació professional cal formalitzar la sol·licitud corresponent encara que s'estiguin cursant altres ensenyaments en el mateix centre. Aquesta sol·licitud s'ha de presentar a l’institut on es vol fer el CFGM (la primera opció).

 

Des d’on accedim als CFGM?

Per cursar cicles formatius de formació professional cal tenir el títol de graduat o graduada  en educació secundària obligatòria, o equivalent, a efectes acadèmics.

També s'hi pot accedir si s'ha superat la prova d'accés corresponent o la prova d'accés a la universitat per a majors de 25 anys; per poder fer la prova d'accés s'ha de tenir com a mínim 17 anys (o complir-los l'any en què es fa).

--> També t’interessa: Cursos específics per a l'accés als cicles de grau mitjà i de grau superior

Per fer la preinscripció cal:

conèixer el calendari de tot el procés,

consultar els centres,

conèixer i reunir la documentació i els criteris de prioritat amb què s'ordenen les sol·licituds,

consultar els codis dels cicles,

presentar la sol·licitud i la documentació,

consultar els resultats de la preinscripció quan es publiquen les llistes provisionals i quan es publiquen les llistes definitives, després del període per presentar reclamacions,

consultar el centre assignat i

fer la matrícula

 

Què són els codis de CFGM i perquè es necessiten?

A la sol·licitud de preinscripció heu d'especificar el codi del cicle al qual voleu accedir. Per trobar aquest codi, heu de consultar el següent llistat (feu clic en aquest enllaç).

 

Documentació

Juntament amb la sol·licitud, en tots els casos, cal presentar al centre demanat en primer lloc l’original i una fotocòpia de la documentació següent:

a) Documentació identificativa

Si l’alumne/a és major d’edat

 • Document nacional d’identitat (o targeta de residència on consta el NIE en el cas dels alumnes estrangers).
   
 • Targeta sanitària individual (TSI), si se’n té.

Si l’alumne/a és menor d’edat

 • Llibre de família o altres documents relatius a la filiació (si l'alumne/a es troba en situació d’acolliment, la resolució corresponent del Departament de Benestar Social i Família).
   
 • Document nacional d’identitat de la persona sol•licitant (pare, mare o tutor/a o guardador/a de fet) o de la targeta de residència on consta el NIE si es tracta de persones estrangeres.
   
 • Document nacional d’identitat de l’alumne/a.
   
 • Targeta sanitària individual (TSI), si se’n té.

b) Documentació acadèmica

 • Certificat amb la qualificació de la prova d’accés o certificat amb la qualificació mitjana dels estudis que permeten l’accés als cicles de grau mitjà.
   
 • En el cas dels alumnes que han completat l’ESO, certificat acadèmic de la qualificació mitjana numèrica de l’etapa (en el cas d’estudis antics, l’original i una fotocòpia de la pàgina 27 del llibre d’escolaritat d’ensenyament bàsic, si hi apareix la qualificació en forma numèrica).
   
 • Si l’alumne/a encara cursa els estudis en el moment de presentar la sol·licitud d’admissió, certificat de la qualificació mitjana dels cursos d’aquests estudis ja avaluats definitivament.
   
 • En el cas dels alumnes procedents d’estudis estrangers, s’actua d’acord amb la nota final de l’annex 2 de la Resolució ENS/367/2013, de 18 de febrer.
   
 • En el cas dels alumnes que han superat la prova d’accés a la universitat per majors de 25 anys en l’any actual, copia impresa de la consulta dels resultats a través de la web corresponent. En el moment de formalitzar la matrícula caldrà presentar el certificat de superació de la prova.

 

Consulta els centres educatius on es realitzen CFGM

Per formalitzar la sol·licitud de preinscripció, cal que especifiqueu, per ordre de preferència els cicles i els centres educatius. En el mapa de la preinscripció podeu consultar la informació sobre els centres que participen en la preinscripció: situació geogràfica, codi de centre, adreça, telèfon, ensenyaments i grups de cadascun.

 

Si teniu més dubtes:

Podeu adreçar les vostres consultes relacionades amb la preinscripció a aquests ensenyaments a través d’aquest enllaç.

 

Via | Departament d’Ensenyament


Etiquetes: , , , , , ,
Ajuda'ns a millorar
20 anys del Barcelonès Jove Borsa jove ofertes de treball Assessories per a joves Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Garantia Juvenil Mapa Jove