Agenda i convocatòries

You don't have Javascript enabled. Hover for more information! But don't worry: you can still use this web site! You have two options:
  • enable Javascript in your browser and then refresh this page, for a much enhanced experience.
  • click the Update button every time you want to update the selection.

Notícies


21/03/2017 - 13:39

Consell legal habitatge: Termini d'un contracte de lloguer parcial


Sempre que lloguem una habitació és important pactar per escrit, almenys, la durada del lloguer, així tant arrendador (propietari) com arrendatari (qui lloga) tindran la seguretat de saber la data concreta de final de la compartició. Sovint, en el contracte. En pactar aquesta data hem de tenir en compte, si volem que aquesta sigui definitiva, és a dir, que l'arribada d'aquesta signifiqui el final de la compartició, o si volem deixar la porta oberta a futures pròrrogues.

El contracte de lloguer, es regeix per tot allò que nosaltres pactem (sempre que no sigui contrari a llei) i pel Codi Civil. Si volem que la data de termini sigui definitiva, és aconsellable, expressar, que en aquesta data es tindrà per resolt el contracte sense cap possibilitat de pròrroga, ni de preavís. Si no especifiquem res, hem de saber que el nostre Codi Civil regula la pròrroga d'aquest tipus de contractes i ens diuen que, si arrendador o arrendatari no preavisen amb 15 dies d'antelació a la data de finalització del contracte, aquest es prorrogarà per un termini equivalent a la periodicitat en què tenim pactat el pagament de la renda.

Així, si hem contractat el lloguer d'una habitació i paguem per mesos, el fet de no preavisar amb 15 dies d'antelació a la data de fi de contracte suposarà una pròrroga d'un mes més d'aquest.

Podeu veure la regulació del contracte d'habitació aquí.


Etiquetes: ,
Ajuda'ns a millorar
Assessories per a joves Borsa jove ofertes de treball Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Sóc estudiant i vull treballar aquest Nadal Garantia Juvenil Mapa Jove