Agenda i convocatòries

You don't have Javascript enabled. Hover for more information! But don't worry: you can still use this web site! You have two options:
  • enable Javascript in your browser and then refresh this page, for a much enhanced experience.
  • click the Update button every time you want to update the selection.

Notícies


31/08/2018 - 10:17

Com saber quan es pot donar de baixa el contracte de lloguer?


Durant el transcurs del contracte de lloguer pot ocórrer situacions que facin que el propietari o l'inquilí hagin de rescindir el contracte anticipadament, però, com saber quan es pot donar per acabat aquest acord?

MOTIUS PER PART DE L’ARRENDADOR:

• No pagament del lloguer

En cas que l'arrendatari no compleixi amb les seves obligacions de les quanties que ha d'abonar, l'arrendador pot donar per finalitzat el contracte de lloguer.

Negativa a abonar la fiança

La legislació diu que el propietari ha de sol·licitar-li a l'inquilí una fiança i que l'arrendatari està obligat a abonar-ho al començament del contracte. En el cas que aquest pagament no es produeixi, el propietari pot donar per finalitzat el contracte.

• Obres sense permís

L'inquilí no pot fer obres en l'habitatge sense consentiment del propietari. En cas que no existeixi una autorització escrita de l'arrendador aprovant les obres, es podria finalitzar el contracte.

• Activitats molestes

Les accions desenvolupades en l'immoble no poden molestar a la resta d'habitants del bloc de cases. Les activitats molestes, insalubres, nocives, perilloses o il·lícites són un motiu d'una rescissió del contracte.

• Necessitat del propietari

El propietari pot recuperar el seu habitatge si, superat l'any de contracte, el necessita ell o un familiar de primer grau o la seva parella, en cas de sentència ferma de divorci, pot rescindir el contracte avisant amb dos mesos d'antelació.

MOTIUS PER PART DE L’INQUILÍ

• Problemes amb l'habitabilitat

Si no es garanteixen les condicions mínimes d’habitabilitat, que el propietari té l’obligació de garantir, l’inquilí podrà dissoldre el contracte.

• Dificultat en el gaudi de l'habitatge

Una vegada que el propietari i l'inquilí signen el contracte d'arrendament i es fa el lliurament de claus, l'únic que pot gaudir de l'immoble és l'inquilí i el propietari no té dret a accedir a l'habitatge sense permís de l'habitant. Si ho fes, seria motiu per rescindir el contracte.

• Després de complir el temps mínim

Encara que els contractes de lloguer tenen una durada de 3 anys, aquests es renoven per anualitats. Si l'inquilí, abans que transcorri l'any vol abandonar l'habitatge, amb què ho comuniqui en temps (30 dies d'antelació) és suficient. També la Llei d'Arrendaments Urbans permet a l'inquilí donar per acabat el contracte transcorreguts sis mesos des de la signatura, encara que l'arrendatari ha de saber que sofrirà una penalització en la fiança corresponent a la part proporcional que li quedi per gaudir.

Font: fotocasa.es


Etiquetes:
Ajuda'ns a millorar
20 anys del Barcelonès Jove Borsa jove ofertes de treball Assessories per a joves Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Garantia Juvenil Mapa Jove