Agenda i convocatòries

You don't have Javascript enabled. Hover for more information! But don't worry: you can still use this web site! You have two options:
 • enable Javascript in your browser and then refresh this page, for a much enhanced experience.
 • click the Update button every time you want to update the selection.

Notícies


29/01/2018 - 13:10

Autònoms: els grans canvis en impostos i Seguretat Social en 2018


Amb l'entrada en vigor de la nova Llei d'Autònoms, aquest tipus de professionals enfronten un dels anys amb més canvis a nivell fiscal dels últims temps. Anem a recopilar a continuació les principals modificacions a nivell impositiu, i en relació amb les despeses en la Seguretat Social. Dos de les partides que més modificacions sofreixen, i que més afecten directament a la butxaca dels autònoms en 2018.

A nivell impositiu, les principals modificacions que afecten a deduccions fiscals en aquest any són:

 • Assegurances per malaltia. Els autònoms amb segur per malaltia, així com els de el seu cònjuge o fills menors de 25 anys poden deduir-se la despesa. El màxim és de 500 euros per persona, i el límit 4 persones. El que significa que la llei permet deduir-se la despesa de fins a 4 persones en assegurances de salut, és a dir, 2.000 euros.
 • Rebuts de llar. Una de les mesures millor acolliments. Els autònoms que treballin des del seu propi domicili podran deduir-se fins a un 30% de les despeses en subministraments de la llar, com a llum, telefonia o aigua. Per a això, es realitza una proporció entre els metres totals de l'habitatge i els empleats a l'activitat professional.
 • Despeses de manutenció. Aquells autònoms que mengin en un restaurant podran deduir-se la despesa. Sempre que es realitzi mitjançant pagament electrònic i se sol·liciti la factura corresponent, els autònoms poden deduir-se fins a 26,67 euros al dia en menjar. En cas d'estar a l'estranger, la quantia màxima ascendeix a 48,08 euros.

Els canvis en la Seguretat Social

En l'àmbit de la Seguretat Social, també s'han produït una sèrie de canvis que afecten directament als autònoms. Encara que no són imposats com a tal, la butxaca dels treballadors per compte propi es veurà augmentat, gràcies a l'engegada d'aquestes mesures:

 • Cotitzacions REPTA. Els autònoms poden abonar les seves quotes pels seus dies treballats i no pel mes sencer. A més, es poden donar d'alta i de baixa fins a tres vegades l'any natural, perquè puguin escollir en funció dels seus interessos. D'igual manera, es permet canviar la base de cotització fins a quatre vegades en el mateix exercici.
 • Retards en els pagaments. S'ha reduït el recàrrec per retard en el pagament de les quotes. Concretament s'ha passat del 20% al 10% en els ingressos fora de termini en el primer mes.
 • Pluriactividad. Els autònoms que, al mateix temps, estiguin treballant com a assalariats no hauran de sol·licitar l'excés de cotització. Amb la nova llei, la devolució es realitza de forma automàtica, sense la necessitat d'haver de sol·licitar-ho.
 • Bonificació per cura de menors. L'edat màxima per obtenir una bonificació per la cura de menors passa als 12 anys. Les condicions en cas de maternitat, paternitat, acolliment o adopció també han millorat.
 • Contracte a familiars. Els autònoms que contractin a familiars de fins a segon grau per consanguinitat o afinitat (fins i tot parelles de fet) tindran una bonificació durant un any.
 • Jubilació. Els autònoms podran rebre el 100% de la seva pensió per jubilació i seguir treballant. El requisit és tenir, almenys, un empleat al càrrec.

FONT: http://bit.ly/2mGmh8c


Etiquetes: ,
Ajuda'ns a millorar
Assessories per a joves Borsa jove ofertes de treball Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Sóc estudiant i vull treballar aquest Nadal Garantia Juvenil Mapa Jove