Agenda i convocatòries

You don't have Javascript enabled. Hover for more information! But don't worry: you can still use this web site! You have two options:
  • enable Javascript in your browser and then refresh this page, for a much enhanced experience.
  • click the Update button every time you want to update the selection.

Notícies


17/01/2019 - 09:00

Actualització llei d’arrendaments


APROVACIÓ DEL REIAL DECRET LLEI 21/2018 , DE 14 DE DESEMBRE DE MESURES URGENTS EN  MATÈRIA D’HABITATGE I DE LLOGUER.

El passat 19 de desembre va entrar en vigor la darrera modificació de la Llei d’Arrendaments Urbans a través del Reial Decret 21/2018 de 14 de desembre de mesures urgents d'habitatge i en matèria de lloguer.

El Reial decret llei reforma alguns aspectes de la Llei d’Arrendaments Urbans  i altres normes que afecten els contractes d’habitatge habitual i permanent i ho fa afavorint clarament al llogater. Encara que no representa una reforma integral de la llei, millora aspectes, com la duració obligatòria del contracte, les limitacions a l’hora de prestar garanties addicionals, i les despeses del lloguer.

A continuació fem un resum de les reformes més significatives de la Llei d'Arrendaments Urbans:

DURADA DEL CONTRACTE:

S’estableix una pròrroga obligatòria de 5 anys per contractes de lloguer d’habitatge habitual i permanents, i 7 anys en el cas que el propietari sigui una empresa. Recordeu que des del 2013 fins ara la Llei d’Arrendaments Urbans establia una pròrroga obligatòria de tres anys.
La pròrroga legal, de l'article 10, que es dóna un cop passats els cinc primers anys, o set si el propietari és empresa, si cap de les parts notifica a l’altra la voluntat de no renovar-lo, passa a ser de tres anys. Fins ara d'era d’un any.

LIMITACIÓ DE LES GARANTIES ADDICIONALS:

La reforma limita a dos mesos de renda, les garanties addicionals a la fiança que pot demanar-nos el propietari. És obligatori per llei demanar una fiança que en acabar el contracte asseguri possibles desperfectes al pis i impagaments per part de l’arrendatari, que en els casos dels contractes de lloguer d’habitatge habitual i permeten serà d’un mes. A banda d’aquest mes de fiança, la llei possibilita que el propietari demani garanties addicionals a la fiança. La nova llei limita al propietari que només podrà demanar com a màxim dues mensualitats de renda.

DESPESES DEL CONTRACTE DE LLOGUER:

A l’apartat de les despeses, la nova llei preveu, que si el propietari de l’Habitatge és una empresa, les despeses, que hem de recordar que fins ara sempre anaven a càrrec del llogater, passaran a abonar-les l’empresa propietària de l’habitatge, excepte aquells serveis contractats a iniciativa de l’arrendatari.

IMPOST DE TRANSMISSIÓ PATRIMONIALS (ITP):

La nova llei també modifica l’Impost de Transmissions Patrimonials (ITP). A partir d’ara els contracte d’arrendament d’habitatge habitual i permet quedaran exempt de pagar aquest impost que sempre era a càrrec del llogater.
La reforma afectarà els contractes de lloguer que siguin signats a partir del 19 de desembre de 2018, i no afectaran els contractes signats abans d’aquesta data, que continuaran regint-se per la Llei d’Arrendaments Urbans de 2013.

RECORDA QUE SI TENS DUBTES A L’HORA DE SIGNAR EL TEU CONTRACTE, PASSAT PER L’ASSESSORIA D’HABITATGE COMPARTIT. QUE NO ET PRENGUIN EL PÈL!!!!


Etiquetes: ,
Ajuda'ns a millorar
Assessories per a joves Borsa jove ofertes de treball Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Sóc estudiant i vull treballar aquest Nadal Garantia Juvenil Mapa Jove