Esdeveniment de l'agenda

SVE a Romania, Laborator Erasmus II ús de la bicicleta

Per a joves de: Badalona, Barcelona, L'Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Santa Coloma de Gramenet
Temàtica activitat del calendari: Romania, SVE, ciclisme, esport, voluntaritat a l'estranger
Tags: Esport, Voluntariat a l'estranger
Tipus entrada al calendari: Servei de Voluntariat Europeu
Organitza: Organització Sense Ànim de Lucre
Dates de realització
Del dilluns 2 de gener de 2017 al dilluns 3 de abril de 2017
Dates d'inscripció
Del dilluns 2 de gener de 2017 al dilluns 3 de abril de 2017
Descripció

Mundus busca a voluntaris/àries per “Laborator Erasmus II”. Tenen dues places lliures per fer un Servei Voluntari Europeu en Arad, la “petita Viena” romanesa. El projecte, que comença al març de 2017, consisteix a fomentar l'ús de la bicicleta en la comunitat local amb un equip de 8 voluntaris europeus. 

Aquest projecte està finançat pel programa Erasmus+ i cobreix les teves despeses de viatge, allotjament, manutenció i pocket money.

Nom del projecte: Laborator Erasmus II
Dates: abril setembre (6 mesos)
Localització: Arad, Romania
Organització d'acolliment: Organizatia Tinerilor cu Initiativa
Nombre de voluntaris: 2 d'Espanya, Lituània, Turquia i Itàlia

En què consisteix el projecte?
Aquest projecte pretén conscienciar a la comunitat local dels avantatges de l'ús de la bicicleta com a mitjà de transport alternatiu. L'objectiu és involucrar a 640 veïns d'Arad -sobretot joves entre 15 i 19 anys-.

Durant aquests 6 mesos, els voluntaris hauran de desenvolupar 4 tasques:

  • Cursos per muntar amb bicicleta: reconeixement de senyals de tràfic (a través de casos pràctics i suport multimèdia), simulacions i demostracions amb equips de seguretat. Sessions pràctiques de bicicleta a la ciutat (interseccions, carril bici, ús de frens, rutes en grup, etc.). Sessions experimentals de manteniment i reparació de bicicletes.
  • Esdeveniments públics de promoció de l'ús de la bicicleta: organització d'un esdeveniment per mes i per equip. Exemples: “European Day of Languages” -nit intercultural de ciclistes-; “World Habitat Day” -ciclotour en el qual els ciclistes explorin l'hàbitat i noves rutes-; “Santa Riding Bike”; “Treasure hunt on biclycle”,…
  • Desenvolupament i promoció de rutes ciclistes dins del Parc Natural Lunca Muresului i altres zones dels voltants d'Arad (4 rutes en total).
  • Desenvolupament del “CycloClub” amb quatre escoles col·laboradores d'Arad.

Quina és l'organització d'acolliment?

Organitzația Tinerilor cu Inițiativă, O.T.I. porta des de 2007 promovent el creixement dels valors europeus en la seva comunitat, creient en la participació de joves de diferents orígens per millorar les condicions de vida local afegint una perspectiva global als projectes locals. A través de la metodologia no-formal, l'organització es dedica al foment de l'educació i la cura del medi ambient involucrant als mitjans de comunicació.

Sobre Arad
Llaureu està situada en l'oest de Romania, a 50 quilòmetres de la frontera amb Hongria i és la 12ª ciutat més gran de Romania (200.000 habitants). Emmuralliş és el riu que creua Arad, el segon més gran del país (després del Danubio). Arad té una magnífica fortalesa amb la forma d'un estel. En el passat, era cridada “petita Viena” per la seva arquitectura .

Què cobreix aquest voluntariat?

  • Menjar i pocket money: cada voluntari/a rebrà diners destinats a cobrir les despeses de menjar i despeses de butxaca.
  • Transport local: l'organització d'acolliment donarà a cada participant un abonament mensual per a transport públic (tramvia).
  • Allotjament: els voluntaris s'allotjaran en apartaments amb habitacions compartides, bany i cuina. Tindràs llençols, mobles, accés a Internet, rentadora i tot el que necessites per la cuina.

Més informació aquí.

Inscripcions:

Si t'interessa aquest projecte de l'entitat Mundus, inscriu-te a través de la rodoneta verda i ens posem en contacte amb tu per demanar-te el Currículum i la carta de motivació en anglès o alemany.

ATENCIÓ: els terminis d'inscripció són orientatius. El procés de selecció es tancarà quan s'hagin rebut les candidatures necessàries.


Etiquetes: ,
Ajuda'ns a millorar
Data del document: 4.01.2017
Assessories per a joves Borsa jove ofertes de treball Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Sóc estudiant i vull treballar aquest Nadal Garantia Juvenil Mapa Jove