Esdeveniment de l'agenda

SVE a Romania, educació no formal a instituts sobre tolerància i diversitat cultural

Per a joves de: Badalona, Barcelona, L'Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Santa Coloma de Gramenet
Temàtica activitat del calendari: Romania, SVE, Voluntariat, diversitat cultural, educació no formal, estranger, tolerància
Tags: Voluntariat a l'estranger, solidaritat
Tipus entrada al calendari: Servei de Voluntariat Europeu
Organitza: Organització Sense Ànim de Lucre
Dates de realització
Del divendres 1 de setembre de 2017 al divendres 1 de juny de 2018
Dates d'inscripció
Del dilluns 19 de juny de 2017 al divendres 14 de juliol de 2017
Descripció

Servei Voluntari Europeu a Romania. MUNDUS busca a dos voluntaris/àries (entre 18 i 30 anys, amb residència a Espanya) per participar en el projecte “ABC -AWARENESS BUILDING CAMPAIGNS-" del Centrul Regional de Economie Sociala (CRES) en Craiova, Romania. Des de l'1 de setembre de 2017 fins a l'1 de juny de 2018 (9 mesos), treballaràs amb un equip internacional de 8 voluntaris europeus. Busquen a joves proactius i sociables que gaudeixin treballant amb joves per realitzar tallers en 4 centres educatius de la ciutat.

Les despeses de viatge (275€), allotjament (apartament amb habitació pròpia), menjar (120€/mes), pocket money (60€/mes), formació lingüística, transport públic i assegurança estan coberts pel programa Erasmus+.
 

Temàtica: Educació
Organització d'acolliment: Centrul Regional de Economie Sociala (CRES)
Lloc: Craiova, Romania
Dates: 01/09/2017 - 01/06/2018
Durada: 9 mesos
Nombre de places: 2
Països participants: Itàlia, Portugal, Espanya i Turquia
Data límit: 14 de juliol de 2017
Tipus Projecte: Long Term

Què és CRES?

Centrul Regional de Economie Sociala és un ONG de la ciutat de Craiova. Aquesta organització va néixer del desig dels seus membres d'aconseguir una entitat estructurada que els permetés implementar activitats de desenvolupament comunitari i promoció de l'economia social. La seva missió és empoderar a les comunitats sobre autogesión i desenvolupament a llarg termini d'economia social per fomentar el procés d'integració amb la UE.
 

Quin perfil estan buscant?

Una persona que tingui entre 18 i 30 anys, activa, oberta de ment, creativa, innovadora, responsable. Ha de ser algú pro-actiu i sociable que gaudeixi treballant amb joves. Sobretot ha de ser algú obert a aprendre i a viure el seu SVE com una experiència d'aprenentatge. Has de tenir almenys un nivell bàsic d'anglès que et permeti fer-te entendre.

Objectius i fases del projecte ABC - Awareness Building Campaigns
Els voluntaris d'ABC estaran involucrats directament en la planificicación, organització i implementació d'activitats d'educació no formal en institucions educatives de la ciutat de Craiova. Treballaràs al costat de 8 voluntaris/àriess en 4 instituts utilitzant mètodes no formals i els principis del desenvolupament juvenil per recolzar al personal i als professionals educatius de 150 estudiants per lluitar contra el discurs de l'odi, fomentar la tolerància i la diversitat cultural.

1. Preparació, adaptació i formació (primer mes). Fase d'adaptació dels voluntaris a l'entorn i preparació de cara a la resta de 8 mesos de voluntariat.

2. The "Awereness Building Campaigns". Cada mes estarà dedicada a una temàtica:

  • Octubre: diversitat cultural i diàleg intercultural.
  • Novembre: discriminació.
  • Desembre: inclusió social.
  • Gener: xenofòbia.
  • Febrer: discurs de l'odi.
  • Març: drets humans.
  • Abril: tolerància.
  • Maig: radicalització juvenil.

3. Fase d'avaluació (durant l'últim mes del projecte)
 

Més informació

Allotjament: CRES proporciona el lloguer d'un apartament per als voluntaris a la ciutat de Craiova: habitació individual, cuina i bany, calefacció, Wi-Fi...

Horaris: l'horari és flexible i s'adaptarà al programa però, normalment dedicaràs 3/4 hores amb joves + 1/2 hores per preparar les activitats. Tindràs 2 dies lliures a la setmana (normalment cap de setmana) i un total de 12 dies de lliure disposició.

Suport lingüístic: rebràs classes de romanès (2 a la setmana els 4 primers mesos i 1 a la setmana els 2 últims).

Aspectes econòmics: viatge internacional (fins a 275€), transport local, allotjament i factures, recarrega mensual de targeta SIM mòbil, menjar (120€/mes) i diners de butxaca (60€/mes) estan coberts amb fons Erasmus+.
 

Inscripcions:

Si t'interessa aquest projecte de l'entitat Mundus, inscriu-te a través de la rodoneta verda i ens posem en contacte amb tu per demanar-te el Currículum i la carta de motivació en anglès.

ATENCIÓ: els terminis d'inscripció són orientatius. El procés de selecció es tancarà quan s'hagin rebut les candidatures necessàries.


Etiquetes: ,
Ajuda'ns a millorar
Data del document: 20.06.2017
Assessories per a joves Borsa jove ofertes de treball Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Sóc estudiant i vull treballar aquest Nadal Garantia Juvenil Mapa Jove