Esdeveniment de l'agenda

SVE a Portugal, persones en situació de dependència

Per a joves de: Badalona, Barcelona, L'Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Santa Coloma de Gramenet
Temàtica activitat del calendari: Discapacitat, Porgugal, SVE, Voluntariat, dependència, estranger
Tags: Voluntariat a l'estranger, discapacitat
Tipus entrada al calendari: Servei de Voluntariat Europeu
Organitza: Organització Sense Ànim de Lucre
Dates de realització
Del dissabte 15 de juliol de 2017 al dimecres 31 de gener de 2018
Dates d'inscripció
Del dijous 1 de juny de 2017 al divendres 23 de juny de 2017
Descripció

Servei Voluntari Europeu a Portugal. MUNDUS busca un voluntari/a (entre 18 i 30 anys, amb residència a Espanya) que s'incorpori al projecte “Learning Together” a Lisboa. Fins a finals de gener de 2018 i des del 15 de juliol de 2017, treballaràs en la “Associação QE – Uma Nova Linguagem para a Incapacidade” ajudant a l'equip d'educadors que treballen persones amb discapacitat mental.

Les despeses de viatge (275€), allotjament, manutenció, pocket money (150€/mes), targeta de transport local i segur estan coberts pel programa Erasmus+.
Learning Together

Temàtica: Persones en situació de dependència
Organització d'acolliment: Associação QE – Uma Nova Linguagem para a Incapacidade
Lloc: Lisboa, Portugal
Dates: 15/07/2017 - 31/01/2018
Durada: 6 mesos i mig
Nombre de places: 1
Data límit: 23 de juny de 2017
Tipus Projecte: Long Term

De què tracta aquest projecte?

Associação Qe és un complex residencial educatiu per a persones amb discapacitat mental majors de 16 anys: un centre pedagògic (per a residents i no residents) i una residència (permanent o temporal). La majoria dels seus usuaris tenen una malaltia moderada: síndromes o patologies com Trisomy 21, Trisomy 8, Autisme, Borderline, Cornelia de Lange, Microcephaly, entre uns altres.

La seva missió és maximitzar l'autonomia i la integració d'aquestes persones amb necessitats especials, desenvolupant les seves competències a través de programes de desenvolupament individualitzats. Associação Qe no pretén ser solament una escuala sinó un simulador de vida on cada alumne té el seu propi seguiment, activitats i objectius.

Quin tipus de voluntari/a estan buscant?

Aquest projecte requereix d'una persona molt humana, amb molta motivació, proactiva, creativa, amb iniciativa i que vulgui enfrontar-se a nous reptes.

Quines tasques tindràs en el teu voluntariat?

Segons el teu perfil i les necessitats de l'organització, duràs a terme una sèrie de tasques que seran definides després d'un període d'integració en el qual coneixeràs els objectius i mètodes del centre (primeres setmanes després de la teva arribada). Aquí et deixem propostes que seran adaptades a cada voluntari:

Al centre pedagògic:

  • Suport als tècnics i educadors en les seves activitats diàries: tallers d'art, esports, simulacions professionals, etc.
  • Creació i desenvolupament de noves activitats (per exemple: un taller musical).
  • Suport als especialistes de diferents àrees: natació, arteterapia, gimnàstica, psicomotricitat, informàtica, lectura, etc

A la zona residencial:

  • Desenvolupar la interació a través de jocs i xerrades.
  • Participar en excursions i sortides.
  • Ajuda en el menjador.

Uns altres:

  • Divulgar el programa Erasmus+ en escoles, centres juvenils i esdeveniments.

Treballaràs 35 hores a la setmana repartides en 5 dies (30 hores d'activitats + 5 hores de formació, suport lingüístic, tutories, etc.) L'horari exacte serà definit a l'arribada depenent de les activitats. Tindràs dos dies a la setmana + 2 dies de vacances al mes (a acordar amb el/la tutor/a).

 

Inscripcions:

Si t'interessa aquest projecte de l'entitat Mundus, inscriu-te a través de la rodoneta verda i ens posem en contacte amb tu per demanar-te el Currículum i la carta de motivació en anglès.

ATENCIÓ: els terminis d'inscripció són orientatius. El procés de selecció es tancarà quan s'hagin rebut les candidatures necessàries.


Etiquetes: ,
Ajuda'ns a millorar
Data del document: 13.06.2017
Assessories per a joves Borsa jove ofertes de treball Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Sóc estudiant i vull treballar aquest Nadal Garantia Juvenil Mapa Jove