Esdeveniment de l'agenda

SVE a Macedònia, comunicació

Per a joves de: Badalona, Barcelona, L'Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Santa Coloma de Gramenet
Temàtica activitat del calendari: Comunicació, Periodisme, SVE
Tags: Voluntariat a l'estranger
Tipus entrada al calendari: Servei de Voluntariat Europeu
Organitza: Organització Sense Ànim de Lucre
Dates de realització
Del dimarts 1 de maig de 2018 al dimarts 1 de gener de 2019
Dates d'inscripció
Del dimecres 20 de setembre de 2017 al dimarts 31 de octubre de 2017
Descripció

Mundus busca 1 participant (18-30 anys, amb residència a Espanya) para "Youth Magazine VOICES" un voluntariat SVE que tindrà lloc a Skopje, Macedònia. El projecte constarà de 4 voluntaris/ies des de maig de 2018 i durarà 9 mesos. Durant la teva estada treballaràs en la redacció d'una revista per a tots els joves de Macedònia.

Temàtica: Comunicació
Organització d'acollida: Volunteers Centri Skopje
Lloc: Skopje
Dates: 01/05/2018 - 01/01/2019
Durada: 9
Nombre de places: 1
 

Volunteers Center Skopje va crear el projecte "Voices, revista mensual per a joves de Skopje i tallers amb joves amb els següents objectius:

• Proporcionar als joves informació sobre el voluntariat en general i el "Programa Erasmus +" en particular.

• Fer arribar als joves els temes que generalment no es discuteixen en els mitjans públics o de masses: medi ambient, igualtat de gènere, oportunitats educatives, discriminació, discapacitat i uns altres.

• Informar i discutir sobre la varietat de temes interessants relacionats amb els joves a Macedònia.

• Reunir a joves de diferents orígens culturals i ètnics i donar-los una experiència positiva de treball en equip.

El projecte té com a objectiu promoure i recolzar la ciutadania activa i la participació activa dels joves en la vida de la seva comunitat. El treball en la revista ajuda als voluntaris del SVE i als voluntaris locals a adquirir habilitats que són importants per a ells per formar part de la societat civil: pensament crític, alfabetització mediàtica i habilitats d'argumentació. Els joves aprenen a ser ciutadans més actius, organitzant esdeveniments i processos en la societat, involucrant-se en la resolució de diferents assumptes.

Activitats del projecte:

1. Activitats de planificació i avaluació. Reunions amb els mentors i treballadors de l'organització per planificar el treball i establir tasques, intercanviar idees, plans i actualitzacions, així com para monitorear el progrés del projecte i reflexionar sobre el procés de desenvolupament i aprenentatge intercultural del voluntari.

2. Assistència en els projectes actuals de l'organització. Els voluntaris assistiran en el treball d'oficina i activitats relacionades amb el seu projecte EVS. Això inclou actualitzar el lloc web de l'organització, ajudar a organitzar seminaris i intercanvis locals i internacionals, i participar en els esdeveniments promocionals del SVE, l'educació no formal i el voluntariat. Aquests esdeveniments poden incloure reunions amb joves en escoles i universitats, promoció del projecte en diferents organitzacions i institucions, reunions amb mitjans de comunicació.

3. Activitats relacionades amb l'edició i distribució de la revista: recerca, seguiment d'esdeveniments i actualitat, trobada i entrevista de joves i experts en diferents àmbits, fotografia, edició de textos, coordinació de traduccions, disseny, distribució de revistes, voluntaris. El Voluntari treballarà també per desenvolupar la versió web de VOICES; juntament amb el personal ell o ella elaborarà el concepte i l'estructura del web i més tard, prepararà i publicarà articles.

4. Cooperació amb la comunitat local: participació en altres projectes que s'organitzen en cooperació entre el Centre de Voluntaris de Skopje i els nostres socis locals. Amb la finalitat de fomentar i facilitar l'intercanvi d'experiències i millors pràctiques, el voluntari organitzarà tallers creatius al Centre Diari per a nens del carrer, sobre l'interès i les habilitats del voluntari. Els tallers es duran a terme una a dues vegades per setmana. A més, el voluntari participarà en l'organització i implementació de tallers d'educació no formal als centres de transport de les escoles secundàries de Skopje, on VCS ha establert una cooperació. Els tallers es basaran en el desenvolupament d'habilitats entre estudiants a les escoles secundàries.

5. Planificació i realització del projecte individual. El Mentor ajudarà als voluntaris a realitzar el seu propi projecte i a obtenir els contactes necessaris para això. El Mentor proposarà al voluntari que també participi en algun altre projecte local si el voluntari així ho desitja, com fer tallers per a nens sense pares, treballar amb comunitats romaníes o involucrar-se més activament en el treball amb intercanvis i capacitacions de joves o amb la promoció d'Erasmus + Programa, organitzant esdeveniments artístics o ambientals, activitats culturals, accions humanitàries i altres esdeveniments.

6. Activitats d'aprenentatge que inclouen classes d'idiomes i habilitats. El Centre de Voluntaris de Skopje proporcionarà el curs bàsic d'habilitats tècniques que es requereix per a l'acompliment de les tasques dels voluntaris. Això podria incloure capacitació en periodisme i disseny, tallers sobre mitjans de comunicació i producció cultural, així com capacitació bàsica en la redacció de sol·licituds de beques i gestió de projectes sota el programa Erasmus +. Els voluntaris assistiran a classes de macedoni almenys dues vegades per setmana durant tota la seva estada a Macedònia.

Quin perfil de voluntari/a estan buscant?

- Algú d'entre 18 i 30 anys i amb nacionalitat o residència espanyola.

- Algú seriós, actiu, entusiasta en el seu treball, amb esperit d'equip i que provi la seva voluntat per involucrar-se en activitats voluntàries amb joves.

 

 

 

Inscripcions:

Si t'interessa aquest projecte de l'entitat Mundus, inscriu-te a través de la rodoneta verda i ens posem en contacte amb tu per demanar-te el Currículum i la carta de motivació en anglès.

ATENCIÓ: els terminis d'inscripció són orientatius. El procés de selecció es tancarà quan s'hagin rebut les candidatures necessàries.


Etiquetes:
Ajuda'ns a millorar
Data del document: 20.09.2017
Assessories per a joves Borsa jove ofertes de treball Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Sóc estudiant i vull treballar aquest Nadal Garantia Juvenil Mapa Jove