Esdeveniment de l'agenda

SVE a Itàlia, integració social i participació activa

Per a joves de: Badalona, Barcelona, L'Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Santa Coloma de Gramenet
Temàtica activitat del calendari: SVE, inclusió, intergració social, voluntariat a l'estranger
Tags: Voluntariat a l'estranger, integració
Tipus entrada al calendari: Servei de Voluntariat Europeu
Organitza: Organització Sense Ànim de Lucre
Dates de realització
Del dimarts 1 de maig de 2018 al dimarts 30 de abril de 2019
Dates d'inscripció
Del dimecres 7 de març de 2018 al divendres 16 de març de 2018
Descripció

L'associació Mundus busca 2 voluntaris/àries per a un projecte de Servei de Voluntariat Europeu de 12 mesos que es desenvoluparà a Gonzaga, Itàlia.

De què tracta el projecte?
La Cooperativa Poiesis ofereix activitats que promouen la integració social dirigides a la població local de Gonzaga (Itàlia). El projecte estarà coordinat per la Cooperativa Alci Nero, la qual oferirà una formació als voluntaris a l'arribada, ajudant-los en la integració a la nova ciutat i en el voluntariat. Els participants realitzaran les seves tasques en dos llocs diferents, pertanyents a la Cooperativa Poiesis:

1. Centre de Dia: on els menors derivats de Serveis Socials (entre 12 i 18 anys) són atesos al centre on els ajuden a superar els problemes personals o familiars que tinguin.

2. Centre comunitari: es dirigeix únicament a noies menors d'edat, denunciades per decret judicial, de 12 a 18 anys, que permanentment viuen en la Comunitat i de vegades reben visites de les seves famílies durant el cap de setmana.

Tasques dels voluntaris
Poiesis progressivament donarà als voluntaris una visió general de les activitats de l'organització d'acollida, i els presentarà a les persones involucrades: el personal i els usuaris. En general el paper del voluntari serà el de recolzar als menors amb els seus deures, organitzar tallers, facilitar les activitats de socialització i integració dins i fora dels centres, ajudar a educadors durant el dia (duent a terme tasques de supervisió durant l'esmorzar, netejant el menjador abans i després de l'esmorzar). A més d'això, en la comunitat de dones, els voluntaris ajudaran als educadors a acompanyar a les menors en la seva activitat fora del centre. Després d'un primer període d'adaptació, la persona responsable decidirà juntament amb els voluntaris quins activitats estan en condicions d'implementar.

 

Inscripcions:

Si t'interessa aquest projecte de l'entitat Mundus, inscriu-te a través de la rodoneta verda i ens posem en contacte amb tu per demanar-te el Currículum i la carta de motivació en anglès.

ATENCIÓ: els terminis d'inscripció són orientatius. El procés de selecció es tancarà quan s'hagin rebut les candidatures necessàries.


Etiquetes: ,
Ajuda'ns a millorar
Data del document: 7.03.2018
20 anys del Barcelonès Jove Borsa jove ofertes de treball Assessories per a joves Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Garantia Juvenil Mapa Jove