Esdeveniment de l'agenda

SVE a Grècia, desenvolupament sostenible i banc del temps

Per a joves de: Badalona, Barcelona, L'Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Santa Coloma de Gramenet
Temàtica activitat del calendari: SVE, banc del temps, medi ambient
Tipus entrada al calendari: Servei de Voluntariat Europeu
Organitza: Organització Sense Ànim de Lucre
Dates de realització
Del diumenge 1 de octubre de 2017 al diumenge 30 de setembre de 2018
Dates d'inscripció
Del dimecres 20 de setembre de 2017 al dimarts 31 de octubre de 2017
Descripció

Mundus busca 2 voluntaris/àries de entre 18 i 30 anys per a un projecte de SVE de 12 mesos amb l'associació Solidarity Tracks. Si ets seleccionat/da, podràs participar en un projecte amb nens i joves per introduir-los al desenvolupament sostenible i un altre projecte ajudant a organitzar un banc del temps.

Temàtica: Medi ambient
Organització d'acollida: Solidarity tracks
Lloc: Lefkas
Dates: 01/10/2017 - 30/09/2018
Durada: 12 mesos
Nombre de places: 2

 

En què consisteixen aquests 2 projectes?

1. Sustainable Development Education

Amb la finalitat d'introduir als joves i els nens de la regió de Lefkas a Grècia en l'enfocament del desenvolupament sostenible. El/la voluntari/a crearà una eina pedagògica per a la sensibilització dels joves i els nens. Aquest projecte permetrà involucrar i educar a un gran nombre de ciutadans locals, especialment als joves, i permetrà al voluntari adquirir competències socials i tècniques.

Tasques:

- Organitzar tallers d'artesania per als joves locals.

- Crear tallers de desenvolupament sostenible i ensenyar als joves la importància i els desafiaments del desenvolupament sostenible a través d'activitats i esdeveniments no formals.

- Escriure articles relacionats amb el tema a la web: www.greenoclock .gr per fomentar la participació dels joves locals.

- Fer campanyes de promoció a través de videos, cartells i presentacions sobre el desenvolupament sostenible.

- Dissenyar i crear joguines de fusta, promoure i provar amb els nens les joguines de fusta creats.​

- Cooperar amb altres voluntaris en diferents projectes.

- Cooperar amb diverses fundacions i institucions, organitzacions locals, ajuntament i mitjans de comunicació de la regió, amb la finalitat de sensibilitzar a la població i ampliar l'impacte d'aquestes accions de sensibilització.

- Crear vídeos pedagògics que potenciïn els resultats d'aquestes activitats i facin visible el projecte.

 

2. Banc del Temps

El banc del temps és un patró d'intercanvi recíproc de serveis que utilitza unitats de temps com a moneda, sent un exemple d'un sistema monetari alternatiu. Un banc de temps, també conegut com a intercanvi de serveis, és una comunitat que practica el temps bancari. En alguns llocs, la banc del temps s'adopta com un mitjà per enfortir a la comunitat en el seu conjunt. Altres bancs de temps estan més orientats cap al servei social, el canvi de sistemes i ajudar als grups desfavorits.

La unitat monetària, sempre és una hora de treball de qualsevol persona. Les comunitats usen el banc del temps com una eina per forjar connexions intra-comunitàries més fortes, un procés conegut com a "construcció de capital social".

Tasques:

- Crear un butlletí mensual (on es pugui veure quins són els serveis que els participants ofereixen i requereixen i disposar d'informació sobre les activitats organitzades pel banc de temps):
- Posar-se en contacte amb persones
- Organitzar intercanvis grupales de temps (com: excursions, sortides, trekking, esdeveniments de carrer ...)
- Organitzar dues reunions de grup per mes per discutir sobre algunes iniciatives de grup, proposicions, millores, demandes o idees d'intercanvi.
- Difondre les activitats de Lefkad'as Estafi Bank.

- Cooperar amb l'administrador del lloc web del banc de temps per a suport tècnic i mantenir actualitzada la pàgina web

- Cooperar amb mitjans de comunicació locals, voluntaris del projecte Radio-Net de l'organització Solidarity Tracks, per fer emissions.
- Crear DVD i videos que realcen els resultats d'aquestes activitats i fan el seu projecte més visible.

 

Inscripcions:

Si t'interessa aquest projecte de l'entitat Mundus, inscriu-te a través de la rodoneta verda i ens posem en contacte amb tu per demanar-te el Currículum i la carta de motivació en anglès.

ATENCIÓ: els terminis d'inscripció són orientatius. El procés de selecció es tancarà quan s'hagin rebut les candidatures necessàries.

Ajuda'ns a millorar
Data del document: 20.09.2017
Assessories per a joves Borsa jove ofertes de treball Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Sóc estudiant i vull treballar aquest Nadal Garantia Juvenil Mapa Jove