Esdeveniment de l'agenda

SVE a Florència, Itàlia “Buoni vienen il pane”

Tags: aliments, voluntariat
Per a joves de: Badalona, Barcelona, L'Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Santa Coloma de Gramenet
Temàtica activitat del calendari: Itàlia, SVE, Voluntariat
Tipus entrada al calendari: Servei de Voluntariat Europeu
Organitza: Organització Sense Ànim de Lucre
Dates de realització
Del dimarts 1 de setembre de 2015 al dimarts 15 de setembre de 2015
Dates d'inscripció
Del dimecres 2 de setembre de 2015 al dimarts 15 de setembre de 2015
Descripció

Data: Setembre 2015 – Febrer 2016

Associació d'Acolliment: Misericordia di Firenze

Nombre de voluntaris: 2 voluntaris per 6 mesos ( 1 plaça per a Espanya)

Estat del projecte: Projecte Aprovat- Procés de selecció obert.

Descripció del projecte:

El projecte, que oferim als voluntaris del SVE, es desenvolupa al centre de Misericordia di Firenze. Des de 1244 som una organització que s'encarrega de la comunitat local amb diferents activitats. El nostre voluntari/a podran estar involucrats en els camps sanitaris amb serveis de primers auxilis, i el transport ordinari del malalts. Altres activitats que oferim, són l'Assistència a les persones majors als nostres centres de cures pal·liatives i la “Aiuto Alimenare” (Assistència alimentària).

Els voluntaris del SVE estaran involucrats en tots els serveis d'ajuda alimentària i creiem que aquest tipus de projecte els donarà l'oportunitat d'incrementar la seva capacitat de comunicació i empatia. Cada activitat es basa en un enfocament diferent i d'aquesta manera el voluntari és estimulada per créixer diferents habilitats. Els voluntaris seran tutoritzats d'a prop pel nostre personal, però tenen també l'oportunitat de dur a terme els seus projectes personals, les seves idees i habilitats personals.

Activitats del projecte:

-Acolliment de totes les famílies amb dificultats objectives que demanen l'ajuda de Misericòrdia di Firenze;

Els nostres voluntaris, a través d'una entrevista i l'examen d'alguns documents, poden avaluar la situació de les persones que sol·liciten la nostra ajuda. Després d'una visita de la casa podem tenir una idea de les necessitats d'aquesta família i finalment Misericordia allibera una targeta de punts (basat en el nombre de membres de la família i la seva situació social i econòmica) i poden prendre el que vulguin dels dos supermercats pertanyens a la Misericòrdia.

-Gestió, organització de les tendes i el servei “client”;

Hi ha dues tendes anomenades “Li Dodici Ceste”, totalment gestionats pels nostres voluntaris amb l'associació d'Associazione Banco Alimentare della Toscana; en aquestes tendes totes les persones necessitades poden trobar tot tipus de coses (menjar, quaderns, mantes, vestits per a bebès ..). Aquestes famílies reben una targeta especial de Misericòrdia di Firenze després d'una entrevista i que poden “passar” alguns punts cada mes pel que necessitin. Aquest servei ajuda cada any més de cinc-centes famílies necessitades. El voluntari SVE ajudarà als nostres voluntaris gestió i l'ompliment dels dos mercats i el magatzem: han de subministrar els prestatges, ajudar als “clients” durant les compres i organitzar col·leccions dels principals Supermercats (COOP, Esselunga …) que donen tots els dies frescos menjar per a la nostra associació. Aquesta activitat en “Li Dodici Ceste” és molt important per als voluntaris, perquè d'aquesta manera es pot crear una relació profunda amb el poble ajudat; entre el voluntari i el poble ajudat es crea una forta relació basada en la confiança i el respecte, i això pot ajudar al voluntari també com un ésser humà de relacionar-se amb els altres.

– Management del magatzem;

El magatzem aquesta obert a tots els possibles subministraments i ha de ser tractat amb cura, fent un inventari abans de col·locar-los en els prestatges i això es pot fer amb l'ajuda dels nostres voluntaris els que ja ho han fet durant molts anys.

-Elaboració i lliurament de caixes per a les persones que no poden anar als mercats;

Cada any els nostres voluntaris preparen amb precisió al voltant de 125 caixes alimentàries que alberguen a lliurar a les persones que no poden anar als dos mercats. Aquest tipus de gent és molt particular, perquè en general estan sols i de voluntaris de la Misericòrdia és l'única visita que tenen; Per aquesta raó, es tracta d'una activitat molt important para les persones indigents, sinó també per al voluntari, ja que d'aquesta manera es pot construir una relació molt forta amb base en la confiança i que sovint arribar a ser molt estreta, mantenint una relació sexual també del treball de la Misericòrdia ” “Només amb un somriure o algunes accions petites.

-Col·leccions alimentoses;

Cada any els majors supermercats de la Toscana amb associacions d'altres aliments organitzen algunes col·leccions d'aliments; això de la manera més directa d'involucrar a tots els ciutadans per ajudar al creixent nombre de famílies que tenen dificultats objectives. Una acció senzilla i bastant econòmica com la compra d'un paquet de pasta per a algú més pot ajudar *praticamente els altres i els nostres voluntaris ha d'organitzar la recollida d'aliments i de convidar a tots els clients del supermercat a comprar alguna cosa per a la usuaris.

-Organització per a totes les activitats i esdeveniments per recaptar fons per el “Aiuto Alimentare”;

Els voluntaris del SVE donaran el seu contribueixen a organitzar activitats per a l'Assistència dels aliments; cada voluntari procedents de tota Europa pot fer una aportació a aquest projecte amb les seves pròpies habilitats, capacitats i actituds personals. Durant el temps que passen en el Misericòrdia di Firenze que prendran part de: l'establiment de mercats de caritat en fer petits objectes per vendre, en ser un guia turístic en el nostre museu històric, tocar un instrument o com a actor en musicals o espectacles organitzats amb altres voluntaris i desenvolupar les seves passions (la fotografia, drenatge, pintura, esports i l'aprenentatge d'idiomes).

 

Si t'interessa aquest projecte, inscriu-te a través de la rodoneta verda i ens posem en contacte amb tu per demanar-te el Currículum i la carta de motivació en anglès.

 


Etiquetes: ,
Ajuda'ns a millorar
Data del document: 2.09.2015
Assessories per a joves Borsa jove ofertes de treball Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Sóc estudiant i vull treballar aquest Nadal Garantia Juvenil Mapa Jove