Esdeveniment de l'agenda

Camps de solidaritat de SETEM 2018

Temàtica activitat del calendari: Voluntariat, acció, contraparts, convivència, estranger, lluita, realitat, sensibilització, solidaritat, sud, viatges
Per a joves de: Badalona, Barcelona, L'Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Santa Coloma de Gramenet
Tags: Voluntariat a l'estranger, cooperació, drets, solidaritat
Tipus entrada al calendari: Voluntariat en cooperació
Organitza: Organització Sense Ànim de Lucre
Dates de realització
Del diumenge 1 de juliol de 2018 al diumenge 30 de setembre de 2018
Dates d'inscripció
Del dilluns 1 de gener de 2018 al dilluns 30 de abril de 2018
Descripció

SETEM Catalunya és una organització no governamental de solidaritat internacional, independent i participativa que, juntament amb organitzacions del Sud, sensibilitza la nostra societat sobre les desigualtats Nord-Sud, en denuncia les causes i promou transformacions personals i col·lectives per aconseguir un món més just i solidari.

El programa de Camps de Solidaritat de SETEM té per objectiu formar sobre les creixents desigualtats Nord-Sud, generar una mirada crítica i reflexiva sobre l’actual ordre mundial i impulsar l'activisme a Catalunya en favor de models més justos i respectuosos amb els drets i la identitat dels pobles del Sud. El programa t’ofereix la possibilitat de formar-te, conviure i col·laborar amb organitzacions d’Àsia, Amèrica Llatina i Àfrica en àmbits com l’educació, el Comerç Just, l’emigració, o els Drets Humans. L’experiència implica participar en un cicle de formació i sensibilització que es desenvolupa en tres fases:

- 1a fase - Preparació i formació (d'abril a juny)
Curs de formació 'Apropar-se al Sud' reconegut pel Pla de Formació de Voluntariat de Catalunya. Es tracta d'un curs obligatori de 40 hores que es realitza en caps de setmana.

- 2a fase - Viatge i estada a un país del Sud (juliol, agost o setembre)
Al llarg d'un mes coneixeràs la feina d'organitzacions locals dels països del Sud, conviuràs amb les persones que hi estan vinculades i compartiràs tallers i activitats quotidianes.

- 3a fase - Difusió i acció al Nord (a la tornada)
De tornada, per tal de no deixar aquesta experiència de solidaritat en un viatge d'un mes, els participants us comprometeu a divulgar el que heu après i, així, contribuir a sensibilitzar l'opinió pública sobre la realitat de desigualtat que haureu vist als països del Sud.

Cada estiu, SETEM Catalunya t'ofereix un programa de Camps de Solidaritat a diferents països de l'Àfrica, l'Amèrica Llatina i l'Àsia. L'edició 2018 t'ofereix 3 continents, 14 països i 20 destinacions diferents per escollir! Consulta les destinacions dels Camps de Solidaritat 2018 aquí: https://goo.gl/rh8mbg

 

CONDICIONS DE PARTICIPACIÓ:

- Tenir més de 18 anys.
- Disponibilitat per participar a les jornades formatives prèvies al viatge.
- Ser sòcia de SETEM (en cas de no ser-ho, podràs fer-te soci/a mínim durant l'any que dura l'activitat).

INSCRIPCIONS:

El període d'inscripcions per participar s'obrirà al gener i romandrà obert fins a principis d'abril 2018 (places limitades).

Per a inscriure't, caldrà que assisteixis a una de les sessions informatives que organitza Setem per conèixer més a fons els programa de Camps i les condicions per participar-hi. Posteriorment, hauràs d'omplir el formulari d'inscripció als Camps de Solidaritat i finalment es realitzarà una entrevista personal.

Dates de les sessions informatives dels Camps de Solidaritat 2018: https://goo.gl/zmmxCY

Més informació: http://www.setem.org/site/cat/catalunya/

 

Fons: SETEM

Localització i contacteSETEM Catalunya
Telèfon: 93.441.53.35
Informació addicional: http://www.setem.org/camps
Adreça electrònica de contacte: camps@setem.org

Etiquetes: , , ,
Ajuda'ns a millorar
Data del document: 18.12.2017
Assessories per a joves Borsa jove ofertes de treball Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Sóc estudiant i vull treballar aquest Nadal Garantia Juvenil Mapa Jove