Esdeveniment de l'agenda

Beques MECD 2016-2017 estudis postobligatoris

Organitza: Administració Pública
Per a joves de: Badalona, Barcelona, L'Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Santa Coloma de Gramenet
Temàtica activitat del calendari: Batxillerat, Beques, FP, ensenyament, estudis postobligatoris
Tags: beques
Tipus entrada al calendari: Estudis i formació
Dates de realització
Del dissabte 13 de agost de 2016 al dilluns 17 de octubre de 2016
Descripció

Període d'inscripció del 13/8/2016 al 17/10/2016

Es convoquen beques per a estudiants que en el curs acadèmic 2016-2017, cursin ensenyaments postobligatorias amb validesa en tot el territori nacional.

Podran sol·licitar les beques d'aquesta convocatòria els estudiants que no superin una determinada renda i/o patrimoni familiar, que compleixin uns determinats requisits d'aprofitament acadèmic i es trobin cursant alguns dels següents ensenyaments:

Ensenyaments postobligatorias i superiors no universitàris del sistema educatiu espanyol i amb validesa en tot el territori nacional: a) Primer i segon curs de Batxillerat. b) Formació Professional de grau mitjà i de grau superior. c) Ensenyaments artístics professionals. d) Ensenyaments esportius. i) Ensenyaments artístics superiors. f) Estudis religiosos superiors. g) Estudis militars superiors. h) Estudis d'idiomes realitzats en escoles oficials de titularitat de les administracions educatives, inclosa la modalitat de distància. i) Cursos d'accés i cursos de preparació per a les proves d'accés a la Formació Professional i cursos de formació específics per a l'accés als Cicles Formatius de grau mitjà i de grau superior impartits en centres públics i en centres privats concertats que tinguin autoritzats ensenyaments de Formació Professional. j) Formació Professional Bàsica.
Ensenyaments universitaris del sistema universitari espanyol cursades en centres espanyols i amb validesa en tot el territori nacional: a) Ensenyaments universitaris adaptats a l'Espai Europeu d'Educació Superior conduents a títols oficials de Grau i de Màster. b) Ensenyaments universitaris conduents als títols oficials de Llicenciat, Enginyer, Arquitecte, Diplomat, Mestre, Enginyer Tècnic i Arquitecte Tècnic. c) Curs de preparació per a accés a la universitat de majors de 25 anys impartit per universitats públiques. d) Complements de formació per a accés o obtenció del títol de Màster i crèdits complementaris per a l'obtenció del títol de Grau o per prosseguir estudis oficials de llicenciatura.
No s'inclouen en aquesta convocatòria les beques per a la realització d'estudis corresponents al tercer cicle o doctorat, estudis d'especialització ni títols propis de les universitats.

La sol·licitud s'haurà d'emplenar mitjançant el formulari accessible per via telemàtica a través de la seu electrònica del Ministeri d'Educació, Cultura i Esport en l'adreça sede.educacion.gob.es, a l'apartat corresponent a "Tràmits i Serveis" o en l'adreça electrònica www.mecd.gob.es

Els terminis per presentar la sol·licitud s'estendran fins a:

A) El 17 d'octubre de 2016, inclusivament, per als estudiants universitaris.
B) El 3 d'octubre de 2016, inclusivament, per als estudiants no universitaris.

Dotació

Quanties fixes. Seran les següents: a) Beca de matrícula per a estudiants universitaris. La quantia de la beca de matrícula cobrirà l'import dels crèdits que s'hagi matriculat l'estudiant per primera vegada en el curs 2016-2017. b) Quantia fixa lligada a la renda de l'estudiant: 1.500 euros tant per a estudiants universitaris com no universitaris. c) Quantia fixa lligada a la residència de l'estudiant durant el curs escolar: 1.500 euros tant per a estudiants universitaris com no universitaris. d) Beca bàsica per a estudiants no universitaris: 200 euros. Quantia variable i diferent per als diferents sol·licitants que resultarà de la ponderació de la nota mitjana de l'expedient de l'estudiant i de la seva renda familiar i l'import mínim de la qual serà de 60 euros.

Més informació

Extracte de la Resolució d'11 d'agost de 2016, de la Secretaria d'Estat d'Educació, Formació Professional i Universitats, per la qual es convoquen beques de caràcter general per al curs acadèmic 2016-2017, per a estudiants que cursin estudis postobligatorios. BOE 13 d'agost 2016

De conformitat amb el previst en els articles 17.3.b i 20.8.a de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, es publica l'extracte de la convocatòria el text complet de la qual pot consultar-se en la Base de dades Nacional de Subvencions


Etiquetes:
Ajuda'ns a millorar
Data del document: 12.09.2016
Assessories per a joves Borsa jove ofertes de treball Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Sóc estudiant i vull treballar aquest Nadal Garantia Juvenil Mapa Jove