Esdeveniment de l'agenda

Beca Internacional Pau Casals 2016

Per a joves de: Badalona, Barcelona, L'Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Santa Coloma de Gramenet
Temàtica activitat del calendari: Música, Pau Casals, beca, violoncelista
Tags: beques, música
Tipus entrada al calendari: Culturals
Organitza: Organització Cultural
Dates de realització
Del diumenge 13 de març de 2016 al dissabte 30 de abril de 2016
Descripció

Període d'inscripció del 15/3/2016 al 30/4/2016

La Fundació Pau Casals obre la convocatòria per sol·licitar la Beca Internacional Pau Casals, que pretén ajudar als joves violoncel·listes a ampliar els estudis de l'instrument per perfeccionar la seva tècnica i l'art interpretatiu mitjançant la continuïtat dels estudis i la formació amb professionals destacats.

La beca consta d'una dotació econòmica, però també de l'oferiment de la Fundació Pau Casals d'acompanyar i assessorar a la persona que sigui seleccionada en el desenvolupament de la seva formació artística.

Els interessats hauran de presentar tota la documentació especificada a les bases en català, castellà o anglès.

La Fundació designarà el Jurat que ha d'examinar les peticions i que atorgarà la Beca. La decisió del Jurado serà inapel·lable, i est valorarà les candidatures i seleccionarà vuit per a la prova final.

Els candidats seleccionats hauran de desplaçar-se a l'Escola de Música Municipal Pau Casals del Vendrell, per participar en l'audició final davant el jurat que tindrà lloc el dissabte 1 d'octubre de 2016.

Els candidats seleccionats hauran d'interpretar, davant el Jurat, el preludi, la sarabanda i la giga d'una de les suites 4, 5 o 6 de J. S Bach (Lliure elecció de l'aspirant) sense repeticions, i a escollir entre el primer moviment del Concert en re major de Haydn amb cadència (lliure), del Concert en la menor de Schumann o del Concert en si menor de Dvorak.

Per a aquesta actuació, els candidats disposaran d'un piano per ser acompanyats pel pianista que designin o bé podran optar per ser acompanyats per un pianista proposat per l'organització.

El Jurar podrà entrevistar als candidats i podrà demanar-los els plans d'estudis.

Requisits

Podran optar a rebre la Beca d'aquesta convocatòria els violoncel·listes que compleixin els requisits següents:

  • Estudiants de grau superior de violoncel o els que ho tinguin aprovat.
  • Ciutadans d'Estats de la Unió Europea, Puerto Rico i d'estudiants estrangers amb un mínim de dos anys de residència registrada en la Unió Europea.
  • Haver nascut després del 31 de desembre de 1990.
  • Es poden presentar tots els estudiants de violoncel que reuneixin les condicions anteriors i que no hagin guanyat la Beca Pau Casals amb anterioritat.

Dotació

L'import de la Beca Pau Casals té una dotació econòmica de 18.000€. El jurat internacional podrà atorgar un accésit dotat amb 6.000 € per a aspirants de Catalunya i la resta d'Espanya, Andorra i el Departament francès dels Pirineus Orientals. D'entre els aspirants seleccionats per a la fase final, el jurat podrà atorgar esments d'honor als millors finalistes. El becari tindrà, a més de l'aportació econòmica, l'oportunitat de ser convidat a participar, durant els dos anys següents a la concessió de la Beca, al Concert del Becari de la Fundació Pau Casals a Barcelona, al Vendrell o altres ciutats. El becari es compromet a participar en un mínim de quatre concerts de promoció durant aquests anys. La participació en aquests concerts no tindrà cap remuneració econòmica, però es podrà acordar, si és el cas, l'allotjament i el transport sempre que l'actuació sigui a més de 100 quilòmetres del Vendrell o de Barcelona.
 

Més informació

Beca Internacional Pau Casals 2016

 

Adreça

Fundació Pau Casals

Casa del Gremi de Velers
C/ Sant Pere Més Alt, 1, 4t, 2a
08003 Barcelona
Telèfon: +(34) 93 319 20 21
fundacio@paucasals.org
www.paucasals.org


Etiquetes: ,
Ajuda'ns a millorar
Data del document: 11.04.2016
Assessories per a joves Borsa jove ofertes de treball Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Sóc estudiant i vull treballar aquest Nadal Garantia Juvenil Mapa Jove