Esdeveniment de l'agenda

Ajudes estudis universitaris de grau a Catalunya per terceres llengües

Tags: Idiomes, ajuts, universitat
Temàtica activitat del calendari: Ajuts, Universitaris, estudiar idiomes
Per a joves de: Badalona, Barcelona, L'Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Santa Coloma de Gramenet
Tipus entrada al calendari: Adreçades a joves
Organitza: Generalitat Catalunya
Dates de realització
Del dissabte 7 de novembre de 2015 al divendres 30 de setembre de 2016
Descripció

Període d'inscripció del 7/11/2015 al 30/9/2016
 

S'aproven les bases reguladores i s'obre la convocatòria d'ajudes per als estudiants que hagin iniciat per primera vegada els estudis universitaris de grau a partir del curs 2014-2015 en una universitat catalana, per promoure la formació i l'acreditació de les terceres llengües.

El coneixement d'una de les terceres llengües establertes en el sistema educatiu de Catalunya (anglès, francès, alemany i italià) és un element fonamental en la formació dels estudiants. Per fomentar la millora del nivell de llengües dels graduats i graduades universitaris, cada universitat, amb el suport de la Secretaria d'Universitats i Recerca (SUD), posarà a la disposició dels estudiants de nou accés als graus de les universitats catalanes una oferta formativa que els permeti aconseguir el nivell B2 en finalitzar els seus estudis.

Aquest programa preveu ajudes als estudiants que hagin començat per primera vegada els estudis universitaris de grau a partir del curs 2014-2015, en aquelles mesures i actuacions dirigides a la consecució de l'objectiu d'augmentar els coneixements de llengües estrangeres dels futurs graduats del sistema universitari de Catalunya i afavorir la seva formació i, en conseqüència, incidir en la millora de la seva ocupabilitat. Les llengües que es poden acreditar i cursar com a oferta formativa són les del sistema educatiu de Catalunya, que a més són objecte de les proves per a l'accés a la universitat (anglès, francès, alemany i italià).

Aquesta convocatòria consta de tres modalitats:

  • Modalitat A: ajudes per sufragar les despeses de la matrícula en la prova d'acreditació als estudiants que inicien per primera vegada estudis de grau en el curs 2014-2015, en una universitat catalana.
  • Modalitat B: ajudes per sufragar les despeses de la matrícula de cursos de terceres llengües del sistema educatiu català que permetin aconseguir el nivell B1 o els subnivells B2.1 o B2.2 del MECR.
  • Modalitat C: ajudes per fer cursos de terceres llengües del sistema educatiu català durant el curs2015-2016, que permetin aconseguir els nivells A2 o B1, o els subnivells B2.1 o B2.2 del MECR.

Més informació aquí.

Resolució RESSÒ/2482/2015, de 2 de novembre, per la qual s'aproven les bases reguladores i s'obre la convocatòria d'ajudes per als estudiants que hagin iniciat per primera vegada els estudis universitaris de grau a partir del curs 2014-2015, en una universitat catalana, per promoure la formació i l'acreditació de les terceres llengües. DOGC 6 de novembre de 2015


Etiquetes: , ,
Ajuda'ns a millorar
Data del document: 10.11.2015
Assessories per a joves Borsa jove ofertes de treball Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Sóc estudiant i vull treballar aquest Nadal Garantia Juvenil Mapa Jove