Agenda i convocatòries

You don't have Javascript enabled. Hover for more information! But don't worry: you can still use this web site! You have two options:
  • enable Javascript in your browser and then refresh this page, for a much enhanced experience.
  • click the Update button every time you want to update the selection.

2. Finançament

Crowdfounding i Crowdsourcing

Les plataformes de crowdfounding són cada vegada més una bona opció per finançar projectes del sector creatiu i cultural i estan possibilitant la creació de noves oportunitats en aquest sector. L'aportació de petites quantitats per part de la ciutadania a canvi de la contraprestació d'un producte determinat o un servei esdevé molt útil per tirar endavant projectes en aquest camp.

D'altra banda, el crowdsourcing permet reunir fons d'inversors privats que apostin pel nostre projecte a canvi d'una participació en el negoci.

Et facilitem en aquest apartat algunes de les plataformes més significatives d'aquestes dues modalitats.

 

Àmbit internacional

Kickstarter
Plataforma nord-americana de crowdfunding per al finançament de projectes en el sector creatiu.

La Incubadora
Plataforma de crowdfunding per a artistes i emprenedors que ofereix assessorament per al desenvolupament de projectes de crowdfunding i crowdsourcing.

Eventdoo
A més de ser una plataforma de crowdfunding en l'àmbit musical, Eventdoo és també una plataforma social d'esdeveniments i activitats així com una ticketera social per a promoure'ls, comercialitzar-los i gestionar-los.

Indiegogo
Plataforma de crowdfundig en l'àmbit generalista amb orígen als Estats Units.

Obsidiana TV
Plataforma de suport a realitzadors emergents i professionals en el camp audiovisual que centren el seu treball en la temàtica dels pobles indígenes d'Amèrica.

Kuabol
Plataforma de crowdfunding per a aconseguir finaçament col·lectiva a projectes de l'àmbit cultural, empresarial, educatiu, social, tecnològic, d'investigació, oci i esport.

Groofi
Plataforma de crowdfunding generalista per a aconseguir finançament per a projectes creatius, artístics, esportius, solidaris o tecnològics.

 

Estat espanyol

Verkami
Plataforma de l'Estat Espanyol més popular per al finançament de projectes en l'àmbit de la creativitat i la cultura. Funciona amb el sistema 'Tot i res', amb una comissió del 5% del total recaptat.

Álzate
Plataforma de crowdfunding per a projectes culturals i primera plataforma d'aquestes característiques que fa crowdinvesting, inversió col·lectiva cultural de l'Estat Espanyol, de forma que no només es financia, sinó que es genera benefici per a les persones que aposten per ella.

La Tahona Cultural
Crowdfunding creativo, punt de trobada de creadors i de mecenes a la xarxa.

Siamm
Plataforma de crowdfunding per al finançament de projectes creatius i artístics: música, audiovisuals, teatre, literatura, fotografia, còmic, videojocs, disseny, etc.

Startval
Plataforma global de crowdfunding que pretén esdevenir un punt de trobada entre gent amb idees i projectes interessants i persones disposades a ajudar per portar-los a terme.

Yoquierograbar
Plataforma de crowdfunding en làmbit musical, associada a Millenia Estudios, centre de gravació i producció musical ubicat a València.

Libros.com
Crowdfunding en el sector editorial que t'ajuda a publicar el teu llibre gràcies al suport dels lectors. Si s'aconsegueix l'objectiu definit, la plataforma publica el llibre tant en format paper com digital i s'encarrega de la distribució.

Lanzanos
Plataforma de recompenses generalista. A diferència d'altres plataformes, els projectes han de passar un primer filtre per ser publicats (han de rebre més de 100 vots). El termini de publicació dels projectes és lliure.

Uniempren
Plataforma de crowdfunding desenvolupada per la Universitat de València amb el finançament del Ministeri d'Educació per donar suport als emprenedors universitaris a desenvolupar els seus projectes.

Increable
Plataforma de crowdsourcing que conecta empreses que necessiten desenvolupar un projecte de disseny gràfic amb dissenyadors professionals d'arreu del món. El dissenyador que presenti la millor proposta reb la corresponent remuneració.

Adtriboo
Plataforma de crowsourcing de generació de continguts creatius mitjançant crowdsourcing. Compta amb més de 120.000 creatius i professionals especialitzats en vídeo, audio, text i imatge.

Montatuconcierto
Plataforma de crowdfunding per a l'organització de concerts que funciona amb el model 'Tot val'.

Somos Amalgama
Plataforma de crowdfunding per tal que emprenedors puguin finançar el seu projecte a través d'aportacions col·lectives.

AwarDesign
Plataforma de crowdsourcing de concurs de disseny gràfic, en què un client proposa un concurs i un premi per al guanyador.

Nestarter
Plataforma de crowdfunding i suport a startups, empreses de nova creació tant projectes creatius, socials i culturals com a projectes de negoci i empreses.libros.com

Emprendelandia
Plataforma de crowdfunding generalista que es diferencia d'altres pequè identifica els projectes segons la generació d'ocupació que suposen.

Userfarm
Companyia de producció de vídeo a través de crowdsourcing que ofereix la possibilitat a videomakers a treballar amb les principals marques internacionals.

Vibook
Cercador d'actors i talent artístic a la xarxa. Plataforma de crowdsourcing de professional de selecció i contractació artística.
 

 

 

Enllaços

Mapa Jove

Documents

Ajuda'ns a millorar
Data del document: 11.06.2014

Borsa jove ofertes de treball Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Sóc estudiant i vull treballar aquest Nadal Garantia Juvenil Mapa Jove