Agenda i convocatòries

You don't have Javascript enabled. Hover for more information! But don't worry: you can still use this web site! You have two options:
  • enable Javascript in your browser and then refresh this page, for a much enhanced experience.
  • click the Update button every time you want to update the selection.

Treballar a l’Administració

Tradicionalment una de les fonts més estables d’ocupació ha estat, i és la de treballar a l’Administració Pública (en qualsevol dels seus nivells, local, comarcal, provincial, autonòmic, estatal o europeu). L’accés al treball a l’Administració Pública es pot fer a diferents nivells:

  • Funcionari/a de carrera: formar part del personal que treballa al servei de l’administració amb una plaça fixa cal fer oposicions, unes proves d’accés que es convoquen quan s’ofereixen places.
  • Funcionari/a interí: mateix estatus que els funcionaris de carrera, amb la diferència que no tenen plaça fixa.
  • Personal laboral: personal que accedeix a l’Admó. Pública en règim contractual. S’accedeix per concurs públic.
  • Personal eventual: treballadors públics nomenat discrecionalment per exercir funcions especials o com a assessors. Son doncs, treballadors no permanents.

Les convocatòries, tant de oposicions com de concursos públics, les publiquen els diaris oficials de cada administració (BOE, DOGC, etc.).

Per preparar unes oposicions cal dedicar-s’hi molts mesos. S’ha d’estudiar un temari general, que inclou el coneixement de lleis, a més del funcionament de les institucions de tots els àmbits, des dels ajuntaments fins a la Unió Europea. Així mateix, cada plaça té un temari específic d’acord amb la feina que s’hi ha de fer.

Per preparar-se les proves, els temaris es poden adquirir a llibreries i en portals d’Internet especialitzats. Una altra manera de preparar les oposicions és mitjançant els cursos, que ofereixen moltes acadèmies i centres privats d’ensenyament.
 

Documents

Enllaços

Mapa Jove

Ajuda'ns a millorar
Data del document: 11.05.2011

Ofertes de treball aquí Ofertes de treball a l'estranger Borsa jove ofertes de treball Asssessoria d'ocupació Beques i pràctiques nacionals Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Tallers recerca feina per internet Cicle treballar a l´estranger Objectiu: trobar feina Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Assessoria Autoocupació Sóc estudiant i vull treballar aquest Nadal Garantia Juvenil Guia Jo vull ser