Agenda i convocatòries

You don't have Javascript enabled. Hover for more information! But don't worry: you can still use this web site! You have two options:
  • enable Javascript in your browser and then refresh this page, for a much enhanced experience.
  • click the Update button every time you want to update the selection.

Tinc una discapacitat

Les persones amb discapacitat tenen dret a desenvolupar plenament els seus projectes de vida laboral, a gaudir d'oportunitats en el mercat de treball i a rebre la formació ocupacional que els calgui.

Institut Municipal de Persones amb Discapacitat de Barcelona (IMD)

L'IMD realitza actuacions adreçades a la promoció i atenció de les persones amb discapacitat física, psíquica, sensorial i malaltia mental per a la seva integració social, el seu desenvolupament personal i la seva millora de qualitat de vida. Té diverses funcions:

  • Oferir una atenció personalitzada sobre temàtiques, recursos, ajuts i serveis que afecten a les persones amb discapacitat.
  • Fer gestions per a la concessió de la targeta del Servei Públic de Transport Especial, anomenada 'targeta blanca'.
  • Fer gestions relacionades amb la concessió de la targeta d'aparcament per a persones amb discapacitat.
  • Recollir reclamacions, queixes i suggeriments.
     

Equip d'Assessorament Laboral (EAL)

L'IMD compta amb un equip d'assessorament laboral que promou la incorporació d'aquestes persones al mercat de treball, les informa i assessora sobre temes de feina, fomenta la seva formació ocupacional, les acompanya durant el procés d'inserció laboral elaborant itineraris i programes individuals adequats a cada cas i manté contacte amb entitats i institucions diverses.

Poden utilitzar aquest servei les persones que tinguin legalment reconegut un grau de discapacitat física, intel•lectual, auditiva, visual o per malaltia mental igual o superior al 33%, que visquin a la ciutat de Barcelona i que vulguin incorporar-se al mercat ordinari de treball. També el poden utilitzar les empreses que volen contractar treballadors amb discapacitat. El servei és totalment gratuït.


Equip de Valoració i Orientació Laboral de Barcelona (EVO)

És un servei adreçat a potenciar i conservar les capacitats laborals dels usuaris per tal que estiguin en disposició d'integrar-se a l'activitat laboral quan les circumstàncies ho permetin. En cas que les necessitats individuals de l'usuari ho requereixin, es considerarà la conveniència o no d'assistir a un Centre Especial de Treball (CET) o a un Centre Ocupacional (CO) com a alternativa al mercat ordinari de treball. Per utilitzar aquest servei, és necessari anar derivat des d'un Centre d'Atenció a Persones amb Disminució (CAD).

Centres especials de Treball (CET)

Són aquelles empreses que compten en la seva plantilla amb un mínim del 70% de treballadors amb discapacitat, l'objectiu principal de les quals és fer un treball productiu, participant regularment en les operacions de mercat.

Centres Ocupacionals (CO)

Són l'alternativa a la integració laboral d'aquelles persones que no puguin incorporar-se al mercat de treball ordinari ni a un CET perquè no arriben a un determinat nivell de capacitat productiva.


Equip de Valoració i Orientació Laboral de Barcelona

Cada centre compta amb un Servei de Suport a la Integració Laboral (SSIL) format per equips multi-professionals (psicopedagogs, treballadors socials, monitors de suport) que tenen per objectiu afavorir l'adaptació a l'entorn laboral de les persones amb discapacitat. Les persones que no són contractades en cap CET O CO poden dirigir-se a un SSIL extern com és l'Equip d'Assessorament Laboral de L'IMD, explicat anteriorment.


Certificat de Reconeixement de Discapacitat

Aquest certificat s'atorga a les persones amb un grau de discapacitat física, intel•lectual, auditiva, visual o per malaltia mental igual o superior al 33% a través d'un equip de valoració que analitza cada cas.

És important que les persones amb discapacitat disposin d'aquest document, ja que reconeix i valora el grau de disminució i és vàlid per a accedir a la majoria de recursos específics, per a accedir a un lloc de treball acord amb les seves possibilitats, per a rebre ajudes, etc. D'altra banda, les persones amb una disminució amb capacitat de rendiment normal o quasi normal, i dotades d'una autonomia suficient per a la vida professional i social, acostumen a ser orientades cap a la integració en el sistema ordinari de treball.

El Certificat de Reconeixement de Discapacitat l'atorguen els Centres d'Atenció a Disminuïts (CAD), les Oficines d'Acció Ciutadana o l'Equip de Valoració i Orientació.

Enllaços

Mapa Jove

Ajuda'ns a millorar
Data del document: 11.05.2011

Ofertes de treball aquí Ofertes de treball a l'estranger Borsa jove ofertes de treball Asssessoria d'ocupació Beques i pràctiques nacionals Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Tallers recerca feina per internet Cicle treballar a l´estranger Objectiu: trobar feina Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Assessoria Autoocupació Sóc estudiant i vull treballar aquest Nadal Garantia Juvenil Guia Jo vull ser