Agenda i convocatòries

You don't have Javascript enabled. Hover for more information! But don't worry: you can still use this web site! You have two options:
  • enable Javascript in your browser and then refresh this page, for a much enhanced experience.
  • click the Update button every time you want to update the selection.

Guia Jove Cooperació i Solidaritat

2.3 Brigades de solidaritat/ acompanyament

Si encara et vols implicar més i disposes de més temps, informa't sobre les brigades de solidaritat. Has de ser conscient, però, que es tracta d'una tasca que requereix un molt alt compromís social i polític!

L'objectiu de les Brigades de solidaritat/acompanyament és la denúncia de tota la violació dels Drets Humans i el suport moral a les comunitats afectades per un conflicte. El/la voluntari/a es desplaça al terreny amb l’objectiu de prendre consciència de la situació real i de fer pressió, com a comunitat internacional, damunt dels actors del conflicte. A més, és una estratègia per a la protecció dels líders socials i dels defensors dels Drets Humans en zones on la seva tasca els exposa a greus amenaces físiques i psicològiques. Has d'estar implicat prèviament a l’associació en qüestió i, sobretot, conèixer la situació del país on vas, ja que és una tasca que et demana molta maduresa i responsabilitat.

Qui organitza Brigades de solidaritat?

 L'Associació d'Amistat amb el Poble de Guatemala organitza, durant els mesos de juliol, agost i setembre, les brigades solidàries d'acompanyament a Guatemala. La tasca de l'acompanyament és la denúncia de tota violació dels Drets Humans, evitar amb la seva presència les agressions a la població acompanyada i donar suport moral a les comunitats i a la població guatemalenca en el seu re-assentament.

Per a participar en una brigada de solidaritat hauràs de:
- Posar-te en contacte amb l’associació, amb temps suficient per a rebre informació de la situació de Guatemala i de les organitzacions populars amb les quals han de treballar.
- Facilitar el teu perfil personal i els teus coneixements professionals i específics, amb l’objectiu de valorar conjuntament amb les organitzacions guatemalenques en quines tasques podries col•laborar millor.

• Peace Brigades Internacionals: PBI-Estado Español ofereix assistència i suport a projectes a Colòmbia, Guatemala, Mèxic i Nepal.

Per a participar a les activitats de Peace Brigades Internacionals en el terreny s'ha de complir amb els següents requisits:
- Tenir una clara comprensió i compromís amb el principi de la no-violència.
- Tenir coneixements de llengües estrangeres. Per exemple, per a marxar al Nepal s'ha de tenir un bon nivell d'anglès.
- Tenir discreció i diplomàcia.
- Ser madur i, preferiblement, tenir més de 25 anys.

See video
Ajuda'ns a millorar
Data del document: 30.03.2017

Borsa jove ofertes de treball Barcelonès Jove TeVé Cap Conversa Pendent Us presentem una nova aplicació per buscar ofertes de feina i beques: Arriba ClicJob! Sóc estudiant i vull treballar aquest Nadal Garantia Juvenil Mapa Jove